Normal_rss_entry-109764

Prententboek-app Een verre reis heeft de Gouden Guppy gewonnen, de vakjuryprijs voor de beste app voor peuters en kleuters. De Gouden Kolibrie voor het beste digitale mediaproject gemaakt door kinderen en tieners tot achttien jaar werd uitgereikt aan de zeventienjarige Jeroen de Wit. Dit werd woensdagavond op het Cinekid Festival in Amsterdam bekend gemaakt.

De Gouden Guppy ging naar YipYip voor hun prententboek-app Een verre reis, naar het verhaal van Toon Tellegen. De vakjury spreekt van 'een prachtige app die met veel liefde en aandacht is gemaakt. ''Vooral de kwaliteit van de illustraties en de artistieke waarde van de app maakten dat deze inzending eruit sprong. Op deze manier komt een klassiek verhaal beschikbaar voor een jongere doelgroep dan waar het originele verhaal oorspronkelijk voor bedoeld was."

De Gouden Kolibrie voor het beste digitale mediaproject gemaakt door kinderen en tieners tot achttien jaar werd uitgereikt aan de zeventienjarige Jeroen de Wit. Hij won in deze nieuwe categorie met zijn video Don't Litter the Roadside. De video over zwerfafval is onder meer gemaakt met drones.

Vrijdagavond is de uitreiking van Cinekid's film- en televisieprijzen.

Door: ANP