Normal_kinderen_taal_peuters

Op woensdag 24 oktober wordt de Gouden Guppy uitgereikt, een vakjuryprijs voor de beste app voor peuters en kleuters van 0 tot 6 jaar en onderdeel van de Cinekid Media Awards. App- en game-ontwikkelaars, uitgevers en mediamakers kunnen hun product voor 14 september 2018 inzenden. Dit meldt Mediawijzer.net.

Om voor de Gouden Guppy in aanmerking te komen moet een app voldoen aan diverse voorwaarden. Het moet aantrekkelijk, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn, een goede link leggen tussen spel en werkelijkheid en jonge kinderen optimaal de ruimte tot spelen en ontdekken bieden. Een vakjury zal uit de ingezonden apps een aantal nomineren voor de Gouden Guppy.
 
 Als onderdeel van de Cinekid Media Awards 2018 wordt de Gouden Guppy op woensdag 24 oktober uitgereikt door Mediawijzer.net. Het doel van de Cinekid Media Awards is het stimuleren en belonen van de ontwikkeling van goede en innovatieve content voor kinderen en jongeren. Op 24 oktober 2018 worden tijdens het 32ste Cinekid Festival voor het eerst de Cinekid Media Awards uitgereikt.  
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids