Normal_logo-cinekid

Luqo Spellenreeks van Lugo heeft de Gouden Guppy gewonnen, de Nederlandse vakjuryprijs voor het beste digitale peuter- & kleutermediaproduct (0-6 jaar) van Mediawijzer.net. Ook de Gouden Leeuw, en de Gouden Kolibrie werden tijdens de 32ste editie van Cinekid Festival in Amsterdam. Dit meldt Cinekid.

Volgens de vakjury, bestaande uit Denise Bontje, Ilona Jens, Marijke Bos, Merel Beunk, René Glas, Thomas Drucker en Tomas Sala, was Luqo met afstand de meest bijzondere inzending voor de Gouden Guppy. “Het is gericht op het samenspelen buiten het scherm, waarbij de meerwaarde van digitale entertainment naar de groep wordt getrokken, naar fysieke handelingen en face-to-face communicatie.”
 
Eervolle vermeldingen waren er voor Chalk Gardens van Niels de Jong en Joanna Siccama en Vil Du?! van YipYip. De jury over Chalk Gardens: “De studenten achter Chalk Gardens verdienen een podium: de jury prijst hen om hun talent en het feit dat zij een mediaproduct ontwikkelen speciaal voor het jonge kind.” Met het toekennen van de eervolle vermelding aan Vil Du? wil de jury laten zien hoe breed het veld van digitale kindermediaproducten is.
 
De twee andere kanshebbers voor de Gouden Guppy, Kidiyo van Kids Worldwide Factory en Storywall Colordive van Studio Bleep vielen niet in de prijzen.
 

Gouden Leeuw en Gouden Kolibrie

De Gouden Leeuw juryprijs voor het beste internationale mediaproject ging naar BODY van kunstenaar Philip Schütte en Random Studio. De Gouden Leeuw Publieksprijs werd uitgereikt aan Stefan Schäfer voor zijn virtual realitygame Flotsam Fluke. Alle kinderen die de afgelopen week een bezoek brachten aan het Cinekid MediaLab, waar de nominaties voor de Gouden Leeuw te zien zijn, konden stemmen op hun favoriete onderdeel. 
 
De Gouden Kolibrie, de award van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving voor het beste digitale mediaproject gemaakt door een veelbelovend talent tot en met 18 jaar, werd uitgereikt aan Floor Lemmens met haar project Imagine.
 

Over Cinekid

Cinekid is het grootste mediafestival voor de jeugd tussen de 3 en 14 jaar. Het festival omvat alle aspecten van de media-industrie voor een jong publiek en biedt naast kwalitatieve media ook workshops en masterclasses waarin kinderen zelf aan het werk gaan. Cinekid vertoont honderden bijzondere films en televisieprogramma’s en creëert met de meest innovatieve tools, games, installaties, mediakunst en apps het zeer populaire MediaLab.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids