Normal_kind_tablet

Op woensdag 24 oktober wordt de Gouden Guppy uitgereikt, een vakjuryprijs voor de beste digitale mediaproducten voor peuters en kleuters van 0 tot 6 jaar en onderdeel van de Cinekid Media Awards. De vijf kanshebbers zijn inmiddels bekend gemaakt. Dit meldt Mediawijzer.net.

Om voor de Gouden Guppy in aanmerking te komen moet een digitaal product voldoen aan diverse voorwaarden. Het moet aantrekkelijk, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn, een goede link leggen tussen spel en werkelijkheid en jonge kinderen optimaal de ruimte tot spelen en ontdekken bieden. Vanaf dit jaar worden niet alleen apps, maar ook games, digitale prentenboeken en hybride producten waarbij fysiek speelgoed interacteert met een app beoordeeld.
 
Kanshebbers voor de Gouden Guppy, de Nederlandse vakjuryprijs voor het beste digitale peuter- & kleutermediaproduct (0-6 jaar) zijn:
  • Chalk Gardens, Niels de Jong & Joanna Siccama
  • Kidiyo, Kids Worldwide Factory
  • Luqo Spellenreeks, Luqo
  • Storywall Colordive, Studio Bleep
  • Vil Du?, YipYip
 
De vakjury bestaat dit jaar uit Denise Bontje, Ilona Jens, Marijke Bos, Merel Beunk, René Glas, Thomas Drucker en Tomas Sala. De kanshebbers komen in aanmerking voor het winnen van de award, dan wel voor een speciale vermelding van de vakjury. Vorig jaar was YipYip de winnaar, de maker van de prentenboek-app ‘Een verre reis’.
 
De Gouden Guppy is onderdeel van de Cinekid Media Awards 2018, een samenwerking tussen Cinekid, Mediawijzer.net en ECP | Platform. Het doel van de Cinekid Media Awards is het stimuleren en belonen van de ontwikkeling van goede en innovatieve content voor kinderen en jongeren. Naast de Gouden Guppy worden ook de Gouden Leeuw en de Gouden Kolibri uitgereikt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids