Normal_kinderopvang_peuter

Onderzoekers kunnen tot 21 maart samen met de praktijk van de kinderopvang een projectidee indienen bij het programma Kwaliteit Kinderopvang van ZonMw. Het onderzoeksprogramma moet een betere verbinding tot stand brengen tussen de kinderopvang in de praktijk en de wetenschap met als doel een beter inzicht in wat werkt en waarom. De ontwikkelde kennis moet praktisch toepasbaar zijn, daarom is het van belang dat de wetenschap en de praktijk van de kinderopvang nauw samenwerken. Dit meldt ZonMw.

ZonMw lanceert het onderzoeksprogramma in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Het ministerie stelt twee miljoen euro ter beschikking en het programma zal tot 2020 lopen. Het onderzoek gaat zich voornamelijk richten op de kwaliteit van babyopvang, effectieve interventies gericht op professionalisering van pedagogisch medewerkers en de effecten van kinderopvang op de ontwikkeling van kinderen.

De subsidieronde bestaat uit twee fasen: een projectidee en een uitgewerkte subsidieaanvraag. In deze fase gaat het om het indienen van een projectidee. Alleen de meest relevante projectideeën krijgen een advies tot uitwerken van een volledige subsidieaanvraag. De deadline voor indienen van een projectidee is 21 maart 2017, om 14.00 uur.

Op 21 februari 2017 organiseert ZonMw een vrijblijvende informatiebijeenkomst over de subsidieoproep voor belangstellenden. Meer informatie of aanmelden via www.zonmw.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids