Logo_download

Voor iedereen die de jeugd in en om school meer willen laten bewegen is een bezoek aan het Beweegplein ook deze editie van de NOT een must. Op het Beweegplein in Hal 11 zijn dagelijks kennissessies en clinics te volgen over bewegingsonderwijs en bewegend leren, die je de volgende dag direct in praktijk kunt brengen. Tal van organisaties geven hun visie op het actuele bewegingsonderwijs. Bezoekers kunnen de allernieuwste sportieve trends spotten en uitproberen tijdens NOT 2017. Dit meldt NOT.

Dagelijks heeft een kind minimaal één uur matige tot intensieve beweging nodig. Als kinderen genoeg bewegen, blijft hun gewicht makkelijker op peil, bouwen ze een goede lichaamsconditie op en wordt ook de ontwikkeling van hun brein bevorderd. Het integreren van fysieke activiteiten en leertaken, denk aan springen tijdens automatiserings- en herhalingsopdrachten, lijkt een positieve invloed te hebben op het leren. Wetenschappers zijn het erover eens dat er positieve effecten zijn op de executieve cognitieve functies van kinderen, zoals planning, besluitvorming, bijsturing van gedrag en vermoedelijk ook concentratievermogen.
 
Goede lessen bewegingsonderwijs zijn op de meeste scholen de basis van het sport- en beweegaanbod. Het is belangrijk dat leerlingen goed leren bewegen, samen met leeftijdgenoten, onder leiding van een vakbekwame leerkracht in het gymlokaal, op het schoolplein en op het sportveld. 
 
Op de beurs is er ook aandacht voor 'de Gezonde School-aanpak'. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel, planmatig en integraal werken aan het verbeteren van de gezondheid van leerlingen, studenten en leraren. Het thema Sport en bewegen is koploper bij het behalen van de vignetten.
 
NOT is de grootste vakbeurs voor het onderwijs in de Benelux voor kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De beurs wordt van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook de Nationale Onderwijsgids is uiteraard aanwezig op de NOT. We zien u graag bij stand 08.C069 in hal 8!  
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids