Normal_blokken__spelen__kind__peuter__opvang__kov__gastouder

Op vrijdag 16 september 2016 werd Integraal Kindcentrum (IKC) De Regenboog in Maassluis feestelijk geopend door prinses Laurentien. De prinses was uitgenodigd door Pien (10 jaar), voorzitter van de Kinderraad van IKC De Regenboog. De integrale samenwerking binnen IKC De Regenboog tussen opvang en onderwijs voor kinderen van 2 tot 13 jaar werd bekroond met een nieuw logo en een nieuwe website. Het kwaliteitslabel ‘UN1EK IKC 2 – 13 jaar’ werd feestelijk onthuld. Dit meldt UN1EK onderwijs en opvang.

IKC De Regenboog biedt opvang en onderwijs in een doorgaande ontwikkel- en leerlijn voor kinderen van 2 tot 13 jaar. Vanuit de Startgroep stromen kinderen binnen IKC De Regenboog door naar het basisonderwijs en de buitenschoolse opvang . Door voorschools en binnen- en buitenschools leren en spelen met elkaar te verbinden ontstaat een rijke leeromgeving; ontwikkelen, spelen, leren, inspannen en ontspannen sluiten op elkaar aan. Er wordt gewerkt met de methodiek ‘Positive Behavior Support’ (PBS). 

IKC De Regenboog is onderdeel van UN1EK onderwijs en opvang. UN1EK heeft in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis zeven IKC’s voor opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar en tien basisscholen met peuterspeelzaal of startgroep en buitenschoolse opvang. Daarnaast heeft UN1EK diverse  locaties voor kinderopvang. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids