Zangeres Roxeanne Hazes blij met aandacht over pestgedrag op school

Roxeanne Hazes is blij dat er op de school van haar 4-jarige zoon Fender gewerkt wordt met een protocol tegen pesten. In het AD zegt de zangeres, die vroeger zelf met persgedrag te maken heeft gehad, zaterdag dat ze dat in haar eigen schooltijd ook graag gehad had.

"Fender gaat sinds kort naar school en hoe spannend ik dat ook vind, ik merk dat er nu meer aandacht is voor pesten. Er is bijvoorbeeld een pestprotocol, dat heb ik als kind gemist", vertelt Hazes.

Autobiografisch 

De zangeres brengt komende week tijdens de Week tegen Pesten het kinderboek Grapje uit over pesten, en putte daarvoor uit haar eigen ervaring. "Ook al gaat het boek over een zebra die wordt gepest omdat hij geen strepen heeft, het is best autobiografisch. Ikzelf zag er vroeger niet anders uit, maar had wel een vader die een apart beroep had. Dat was voer voor pestkoppen", zegt de dochter van de overleden volkszanger André Hazes.

Uniek 

Haar eigen zoon wil ze daarom ook leren dat uniek in iets zijn, iets goeds is. "Wij willen bijvoorbeeld onze zoon Fender leren dat hij trots mag zijn op wat hem uniek maakt. Dat is een groot thema, maar ik geloof dat als je het op een speelse manier uitlegt, een kind dit begrijpt en een ander er niet om zal pesten. Of niet zal meedoen of meelachen als het wel gebeurt. Hopelijk kan ik daar met mijn boek een bijdrage aan leveren", aldus Roxeanne.

Door: ANP