Normal_speeltuin_spelen_wippen_opvang

De overdracht van enkele peuteropvanglocaties van Timpaan Kindercentra in Friesland aan Kinderopvang Esther gaat niet door. De curator van het failliete Timpaan heeft de overname teruggedraaid. Het gaat om de kleinere opvanglocaties van  Timpaan in de dorpen Wijnjewoude, Langezwaag, Lippenhuizen, Terwispel en Tijnje in gemeente Opsterland. Dit meldt Sa24.nl.

Onderneemster en gastouder Esther Russchen tekende in september een overeenkomst met Timpaan voor de overname van de locaties. De overdracht zou tot 1 januari 2016 gefaseerd worden uitgevoerd. In december werd Timpaan Kindercentra echter failliet verklaard, waardoor ook het perspectief voor Esther Kinderopvang veranderde. Door het faillissement vielen twee locaties weg. Ook zou Esther Kinderopvang de verplichtingen van de vorige werknemer moeten overnemen, inclusief de eindejaarsuitkering, legt curator Van Rongen uit. “Ik had serieuze twijfels of Kinderopvang Esther over een jaar nog zou bestaan”, aldus Van Rongen.

Volgens de curator hebben ook de schuldeisers van Timpaan geen baat bij de verkoop van de kleinere peuterspeelzalen. De curator heeft daarom de overname teruggedraaid en de betreffende locaties vallen weer onder de failliete stichting. De betrokken medewerkers van deze locaties werden afgelopen vrijdag op de hoogte gebracht. Zij krijgen per 1 februari 2016 ontslag. Tot die tijd blijven de peuteropvanglocaties nog open.

Van Rongen is momenteel in overleg met Kinderwoud Kinderopvang over een mogelijke overname van de kleinere locaties. Na het faillissement van Timpaan nam Kinderwoud al andere vijftien vestigingen over. Deze overname was in het geheim en met toestemming van de rechter voorbereid zodat een doorstart vrijwel direct doorgang kon vinden. Kinderwoud staat positief tegenover een overname van ook de kleinere peuterspeelzalen.

© Nationale Onderwijsgids