Overname Isaac Beeckman gaat niet door, school moet in augustus dicht

De Isaac Beeckman Academie moet in augustus zijn deuren sluiten. Het ministerie van Onderwijs heeft dit besloten en ziet geen reden om de school open te houden. Het actiecomité van de middelbare school in Kapelle en een aantal hoge ambtenaren op het ministerie kwamen maandag 25 maart bij elkaar voor een gesprek. Een woordvoerder van de school is zeer teleurgesteld in het besluit. Dat meldt Omroep Zeeland.

De school kreeg in januari al geen geld meer van het ministerie. Er waren te weinig leerlingen en de onderwijskwaliteit was ondermaats.

Opstand 

Docenten, leerlingen en hun ouders kwamen al snel na dat besluit in opstand. Een schoolbestuur wilde het Isaac Beeckman wel overnemen, maar dat heeft nu geen zin meer. Een nieuwe school oprichten gaat volgens het ministerie zo’n twee jaar duren. Met een andere school samengaan kan alleen als die school zich op drie kilometer van Kapelle bevindt.

Overname 

Er was een scholenkoepel geïnteresseerd in een overname, alleen zij zitten niet binnen een straal van drie kilometer van Kapelle. De scholenkoepel krijgt een bedankje voor alle moeite die ze hebben gedaan.

Onderwijstoekomst 

Het actiecomité maakt zich zorgen om de onderwijstoekomst van de leerlingen uit Kapelle. De scholen in Goes hebben volgens de MR niet de ruimte voor extra leerlingen uit Kapelle. De school in Goes heeft allerlei noodlokalen geplaatst waar hun leerlingen les krijgen. Een andere school heeft nu al veertig leerlingen in de klas.

Voor de leerlingen uit Kapelle belooft het ministerie dat ze op zoek gaan naar nieuwe scholen, maar daar gelooft het actiecomité niets van. De school wordt woensdag 27 maart opnieuw besproken in de Tweede Kamer. Daaruit putten de actieleden een klein beetje hoop, want een aantal Kamerleden liet hun weten dat er een motie in voorbereiding is tegen het besluit van de minister.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk