Leerlingen en docenten protesteren in gemeentehuis tegen schoolsluiting

Leerlingen, ouders en docenten van de Isaac Beeckman academie in Kappelen gingen gisteren naar het gemeentehuis om een bezwaarbrief af te geven aan het gemeentebestuur. Dat meldt Omroep Zeeland.

Wiskundedocent Peter Welzen hoopt dat de inzet die iedereen heeft getoond niet voor niets is. De Isaac Beeckman academie moet namelijk in augustus sluiten. Gistermiddag verzamelden zo’n 150 leerlingen en ouders zich in de aula van de school. Op een spandoek staat te lezen ‘Gesloten school: gesloten toekomst’.

Kwaliteit van het onderwijs ondermaats 

De leerlingen van de Isaac Beeckman academie kregen vorige week te horen dat hun school in augustus dicht gaat. De onderwijsinspectie vindt de kwaliteit van het onderwijs ondermaats. Daarnaast gaan er ook te weinig leerlingen naar de school. Daarom is er besloten dat de school moet sluiten. Leerlingen, ouders en docenten laten dit echter niet zomaar gebeuren.

Voordat aangekondigd werd dat de school zou gaan sluiten, kregen de leerlingen al een dag vrij, zegt een moeder tegen Omroep Zeeland. Ze denkt dat er een kans van 90 procent is dat de school open mag blijven.

Bezwaarbrief aan de minister van onderwijs 

Het kantoor van de wethouder staat vol met leerlingen van de school. De bezwaarbrief wordt vervolgens afgegeven aan de burgemeester en wethouder. Ook de minister van onderwijs heeft een bezwaarbrief gekregen. Docenten van de school vragen de minister om meer tijd, zodat ze veranderingen in het lesprogramma tijdig kunnen doorvoeren.

De wethouder steunt de school en zal de bezwaarbrief doorsturen aan de minister.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk