Leerlingen en ouders van Isaac Beeckman Academie protesteren tegen sluiting

Leerlingen van de Isaac Beeckman Academie in Kapelle vinden dat hun school open moet blijven. Om de school van de ondergang te redden voeren het personeel en de ouders van de leerlingen ook actie. Dat meldt Omroep Zeeland.

Vorige week ontvingen de leerlingen van de middelbare school een brief van de directie. In de brief stond dat de school in augustus definitief dichtgaat. Leerlingen en hun ouders zagen dit nieuws totaal niet aankomen. De school voldoet volgens de onderwijsinspectie niet aan de juiste norm. De onderwijskwaliteit van de school kreeg in oktober vorig jaar een onvoldoende. De school heeft daarnaast een te laag leerlingenaantal, en kan eigenlijk niet langer openblijven.

Actie voeren 

Vader Eric brengt elke ochtend zijn twee kinderen vanuit Anna Jacobapolder nar de school in Kapelle. Dat de school moet sluiten vindt hij niet te begrijpen en daarom wil hij met andere ouders actie gaan voeren.

Impact wisselen van school 

Inmiddels is er een petitie opgestart en een actiewebsite aangemaakt. Ook wordt er een protestbrief geschreven aan de minister. Moerland zou graag willen dat een deskundige onderzoekt pleegt naar de impact van het wisselen van school op kinderen.

Protesten

De eerste acties gaan zeer waarschijnlijk dinsdagmiddag van start. De ouders van de leerlingen komen donderdag bij elkaar om afspraken te maken over de protesten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk