Normal_pitkinderopvang_onderwijs-nieuwe_naam

PIT kinderopvang & onderwijs is de naam van de nieuwe organisatie waaronder de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) en Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Alblasserdam Zwijndrecht (PCOAZ) bestuurlijk samengaan. Met het besluit tot deze bestuurlijke fusie per 1 september door de raad van toezicht van de SKZ en het algemeen bestuur van PCOAZ behoren beide organisaties tot de koplopers in Nederland. Dat melden SKZ en PCOAZ.

“Als PIT kinderopvang & onderwijs werken we als één team vanuit één organisatie met één pedagogisch-didactische visie en aanpak. Onze belangrijkste prioriteit daarbij is kinderen de beste ontwikkelingskansen bieden,” aldus Ad Vos, directeur-bestuurder van nu nog PCOAZ. ”We stemmen alles op elkaar af zodat we elk kind in iedere fase van zijn of haar leven en op zijn of haar eigen niveau de juiste bagage meegeven voor een kansrijke toekomst.”

In de kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs kunnen kinderen tot ze naar de middelbare school gaan in een vertrouwde en stimulerende omgeving naar hartenlust spelen en leren. “Wij begeleiden hen op inspirerende wijze bij het opgroeien. Door kinderopvang en onderwijs te combineren kunnen we met onze activiteiten nog beter aansluiten op de ontwikkelingsfasen en behoeften van een kind. Signaleren we op jonge leeftijd dat er extra ondersteuning nodig is, dan kunnen we die direct geven en voorkomen we mogelijke latere problemen in de klas en daarbuiten,” licht Monique Fluitsma, directeur-bestuurder van nu nog de SKZ toe.

Volgens Vos en Fluitsma biedt de integratie tussen kinderopvang en basisonderwijs ook voordelen voor de medewerkers. Zo krijgen ze meer loopbaanmogelijkheden en kunnen zich meer specialiseren of juist verbreden. Daarnaast benadrukken beide bestuurders dat PIT kinderopvang & onderwijs als één organisatie sneller kan acteren in contacten met de gemeenten, jeugdzorg en andere instanties die betrokken zijn bij opvoeden en opgroeien. 

© Nationale Onderwijsgids