Logo_9_200

De Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) en Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Alblasserdam Zwijndrecht (PCOAZ) hebben het voornemen om met ingang van het schooljaar 2015-2016 bestuurlijk te fuseren. PCOAZ en de SKZ zijn sinds 2011 partners in kinderopvang en basisonderwijs en zetten nu een volgende, unieke stap in hun samenwerking. Dit meldt PCOAZ. 

Een bestuurlijke fusie maakt het mogelijk om als één organisatie te werken vanuit één pedagogische en educatieve visie. Met doorlopende ontwikkelingslijnen en boeiende dagprogramma’s waarin kinderopvang, onderwijs en vrijetijdsactiviteiten naadloos op elkaar aansluiten, krijgen kinderen van 0 tot 12 jaar nog betere mogelijkheden om hun talenten optimaal te ontplooien. Hun belang staat voorop bij de bestuurlijke fusie. De gevolgen van de voorgenomen fusie op bijvoorbeeld juridisch, fiscaal en medezeggenschapsgebied worden de komende maanden uitgewerkt.
 
Zowel de SKZ als PCOAZ is decennialang actief op het gebied van de ontwikkeling van kinderen. “Aanvankelijk ieder vanuit ons eigen vakgebied, maar de laatste jaren werken we steeds intensiever samen. We willen kinderen de beste kansen geven om in alle opzichten te groeien. In de dagelijkse praktijk zijn we ervan overtuigd geraakt dat we elkaar nog meer kunnen versterken als we met een gedeelde opvoed- en onderwijskundige visie in één organisatie werken,” aldus Ad Vos, algemeen directeur-bestuurder van PCOAZ. “We hebben dan echt de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de doorgaande lijn voor 0- tot 12-jarigen. We delen kennis, kunde en ervaring op natuurlijke wijze met elkaar en dat vergroot de kwaliteit van ons werk. De kinderen plukken daar de vruchten van.” 
 
© Nationale Onderwijsgids