Logo_logo_brancheorganisatie_kinderopvang

Vorige week werd al bekend dat de Brancheorganisatie Kinderopvang een nieuwe voorzitter heeft. Leo Houwen volgt Marielle Rompa op. Op de Algemene Ledenvergadering van woensdag 27 mei is Houwen officieel benoemd als nieuwe voorzitter. Dat meldt Brancheorganisatie Kinderopvang.

Houwen is van mening dat het economisch belang van kinderopvang onderschat wordt. Hij wil er dan ook voor zorgen dat de kinderopvangsector veel nadrukkelijker op de politieke agenda komt te staan. “Wij willen in onze economie duurzaam investeren en al het menselijke kapitaal benutten”, zegt Houwen. Kinderopvang is daarvoor een basisvoorwaarde, stelt de nieuwe voorzitter, voor zowel de huidige als toekomstige generaties.

In een introductiefilmpjes vertelt Houwen dat hij de brancheorganisatie ziet als een solide schip met een diverse lading. “En dat is ook goed, want diversiteit geeft veel mogelijkheden voor klanten: verschillende diensten en verschillende producten. Ik wil graag boegbeeld zijn van dat schip. En met dit schip moeten we zo snel mogelijk met volle kracht vooruit”, aldus Houwen.

De komende tijd gaat de nieuwe voorzitter een intensief inwerkprogramma tegemoet om “met verstand over de kinderopvangbranche te kunnen spreken”, zegt Houwen. Ook gaat hij kennismaken met zoveel mogelijk leden en extern belangrijke mensen en organisaties. 

© Nationale Onderwijsgids