Normal_school_overblijven_opvang_kinderen_po

Het Zuid-Hollandse 's Gravenzande krijgt een kinderdagverblijf dat 14 uur per dag open is. Bij integraal kindcentrum (ikc) De Ontdekking kunnen ouders binnenkort tussen 06.00 uur en 20.00 uur terecht voor de opvang van hun kinderen. Het ikc biedt de 14-urige opvang aan omdat er veel vraag naar is in de regio Westland. Dit meldt Omroep West.

Volgens directrice Kim Jansen van De Ontdekking is er in het gebied veel vraag naar langdurige opvang omdat in deze regio veel tuinders wonen en werken. In die branche beginnen ze al vroeg. Dankzij de 14-uurs opvang hoeven ouders straks minder te haasten; de kinderopvang biedt ook ontbijt voor de kinderen aan. Voor het avondeten wordt nog niet gezorgd. “Op dit moment kunnen we dit nog niet aanbieden”, zegt Jansen, maar het staat hoog op de agenda om ook een keuken neer te zetten waar we elke dag met verse producten een maaltijd kunnen bereiden voor de kinderen”.

De 14-urige opvang bij De Ontdekking is vooralsnog uniek in het Westland. Op het ikc kunnen kinderen van 3 maanden tot 12 jaar terecht. Het centrum biedt dagopvang en buitenschoolse opvang aan. Vanaf 18 mei gaat het ikc van start.

© Nationale Onderwijsgids