Normal_groen__gras__agrarisch__landbouw

De HAS Hogeschool wil een locatie openen in de Zuid-Westelijke Delta regio van ons land. Uit onderzoek blijkt dat er in dit gebied goede kansen voor innovatie op het gebied van agrofood en dus ook voor hbo-opleidingen in die sector. Waar de HAS precies zal neerstrijken is nog niet duidelijk, bleek uit een bijeenkomst met de gemeenteraad van Bergen op Zoom op een mogelijke locatie voor de nieuwe school. Dit meldt AD.

Donderdag besluit Bergen op Zoom over de aankoop van het voormalige suikerlab dat op de nominatie staat als toekomstige locatie voor de HAS in de gemeente. Tijdens een bezoek aan het pand bleek dat de hbo-school pas begin oktober over een locatie beslist. Andere plekken in de regio zijn ook nog een optie, liet bestuursvoorzitter Dick Pouwels aan de gemeenteraadsleden weten.

Bij de keuze voor een definitieve locatie gaat het de HAS om de samenwerking tussen bedrijven, overheid en het onderwijs die geboden wordt. Ook de dynamiek die daarbij hoort en de bereikbaarheid zijn belangrijke afwegingen.

Bestuursvoorzitter Pouwels was in ieder geval te spreken over de uitstraling van het voormalige suikerlab in Bergen op Zoom.  "Als je hier op school hebt gezeten, blijft dat wel hangen", aldus Pouwels.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids