Normal_groen__gras__agrarisch__landbouw

Het CDA in Zeeland vreest dat het groene onderwijs in de provincie niet lang meer blijft bestaan. De angst wordt grotendeels veroorzaakt door de opsplitsing van onderwijsgroep Edudelta. Daardoor is onder andere nog niet bekend wat de gevolgen zullen zijn voor de mbo-afdeling van de groene school in Goes. Dat meldt het AD.

De partij is namelijk van mening dat groen onderwijs thuishoort in Zeeland, zeker gezien de grote agrarische sector die er is. Een manier om het groene onderwijs te versterken zou een samenwerking met hogescholen in de regio kunnen zijn, zoals de HAS Hogeschool in Den-Bosch en de HZ. Ook wordt proefboerderij de Rusthoeve in Colijnsplaat genoemd als mogelijke samenwerkingspartner.

De Statenfractie van het CDA heeft contact gehad met de agrarische belangenorganisatie ZLTO. Daaruit blijkt dat over de mogelijke samenwerkingsplannen nog maar weinig overleg is gevoerd. Statenlid Jeffrey Oudeman van het CDA gaat daarom bij het dagelijks provinciebestuur na wat zij doet om te voorkomen dat het groene onderwijs verdwijnt. Ook wil hij weten of een nieuwe vestiging van de HAS Hogeschool in Bergen op Zoom negatieve gevolgen heeft voor het groene onderwijs in Zeeland.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids