Logo_logo_has_hogeschool

Vanaf deze week werken 45 studenten van de HAS Hogeschool tien weken lang in Oss aan de opdracht Ruimtegebruik NL 2030: een nieuw ondernemerslandschap. De start van de Bachelor Class was maandag in de raadzaal van het Osse gemeentehuis. HAS Hogeschool biedt voor de eerste keer een projectmodule op locatie aan. 

De HAS-studenten schetsen een toekomstbeeld over vijftien jaar. Hoe verdienen ondernemers hun geld, wie is de consument, hoe ziet de arbeidsmarkt er dan uit en welke effecten heeft dit op onze leefomgeving? De studenten zitten in het derde leerjaar van opleidingen: Plattelandsvernieuwing , Geo Media & Design, Toegepaste biologie, Milieukunde, Bedrijfskunde en Agribusiness, Dier- en Veehouderij en Food Design & Innovation.

De Kracht van Oss is opdrachtgever van het project. Ondernemers in Oss willen meer samen werken met kennisinstellingen. Deze Bachelor Class op locatie biedt een mooie kans. Een expertpanel adviseert de studenten. In het expertpanel zitten ondernemers, wethouder Hendrik Hoeksema, AgriFood Capital, Landbouw Economisch Instituut en drie lectoren van HAS Hogeschool.  De studenten verkennen Oss van 3 tot 5 september per fiets en bezoeken Osse bedrijven zoals Landwinkel Spierings, Totalpack, Melkveehouderij Hanenberg, Vietnam Trade House, C1000 Wiegmans, Dalco Food en Landerij VanTosse. Op 11 november 2014 presenteren de studenten het resultaat van de Bachelor Class.

© Nationale Onderwijsgids