Humberto Tan leidt rondetafeldiscussie tijdens Philips Innovation Award

Vanavond (30 mei 2022) om 19.30 uur wordt de grote finale van de jaarlijkse Philips Innovation Award live uitgezonden. Een studenten ondernemerschap wedstrijd voor studenten georganiseerd door studenten. In de finale staan acht finalisten die hun start-up verder willen ontwikkelen en hun innovatieve idee hebben omgezet in een nieuwe start-up. Dat meldt Philips Innovation Award. 

De Philips Innovation Award kent twee leagues: The Innovator League, voor meer volwassen start-ups, die strijden voor een prijs ter waarde van 50.000 euro; en de Rough Diamond League, voor start-ups die zijn opgericht na 1 oktober 2021. Zij zullen meedingen naar een prijs ter waarde van 10.000 euro. Beide prijzen zullen aan het eind van de avond aan de winnende teams worden overhandigd door Philips CEO Frans van Houten. 

Ondernemerschap aanmoedigen 

Het doel van de prijzen is ondernemerschap onder studenten te stimuleren en de leiders en ondernemers van morgen aan te moedigen hun eerste stappen te zetten in het opzetten van bedrijven die zullen bijdragen aan een betere toekomst voor henzelf en voor de samenleving.

Tijdens hun weg naar de finale hebben alle deelnemers aan de Philips Innovation Award de vruchten kunnen plukken van deskundige feedback, workshops en speciale training door onder andere Philips, ABN AMRO, KPMG, KPN, NS, Pon en Wavin. Professionals hebben de deelnemers tijdens het traject geholpen hun ideeën aan te scherpen en een overtuigende business case op te stellen. 

Jonge ondernemers 

"We hebben jonge ondernemers nodig voor hun nieuwe ideeën en de innovaties die ze creëren om te helpen bouwen aan een duurzame toekomst," zei Philips CEO Frans van Houten. "De Philips Innovation Award biedt jonge ondernemers de kans om niet alleen te leren, maar ook om contacten te leggen met een groep gelijkgestemden die bereid zijn grenzen te verleggen. We kijken uit naar een spannende finale van de Philips Innovation Award 2022!" 

Pitchen 

Elk van de finalisten krijgt 3 minuten de tijd om hun idee en business case te pitchen, waarna ze vragen van een panel van juryleden zullen beantwoorden. Tijdens het live-evenement worden hun pitches geëvalueerd door de juryleden, experts uit de sector. Zoals deelnemer Thom Trentelman van de start-up ‘Auto-Pilot’ zou zeggen “It’s like Dragon's Den, but better..”. 

Rondetafeldiscussie 

Daarnaast zal een rondetafeldiscussie worden gevoerd over ondernemerschap, innovatie en diversiteit in het Nederlandse start-up ecosysteem. Deze rondetafeldiscussie zal worden gevoerd door tv- en radiopresentator Humberto Tan, met bekende en vooraanstaande figuren uit het Nederlandse ondernemersveld. 

Onder de deelnemers van dit jaar bevinden zich gevestigde en opkomende start-ups in de technologie, gezondheidszorg, consumentenmarkt, duurzaamheid en het energiedomein. 

Om de finale van de Philips Innovation Award 2022 te bekijken, ga naar de website: https://www.phia.nl/edition/2022/ op 30 mei 2022, om 19.30 uur. 

Door: Nationale Onderwijsgids