Normal_agriculture_in_volgograd_oblast_002

Een groep van 45 studenten van de HAS Hogeschool start vanaf 1 september met de nieuwe Bachelor-opleiding Agrifood in Oss. De nieuwe opleiding is een vervolg op het onderzoek dat drie studenten van de HAS dit jaar deden naar de betekenis van agrifood voor de Brabantse stad. Tijdens de opleiding zullen de bachelor-studenten een toekomstbeeld uitdenken van Oss voor 2030.

Voor de eerste keer biedt HAS Hogeschool studenten een projectmodule op locatie aan. De gemeente Oss is trots dat zij kiezen voor Oss. Vanaf 1 september werken 45 studenten in Oss aan de opdracht Ruimtegebruik NL 2030: een nieuw ondernemerslandschap. Zij maken in tien weken een toekomstbeeld van Oss voor 2030: hoe verdienen ondernemers in de agrifoodsector hun geld? wie is de consument?, hoe verandert de arbeidsmarkt? wat betekent dit voor onze (leef)omgeving? Acht Osse ondernemers uit landbouw en logistiek inspireren de studenten met hun ideeën over ondernemen in de toekomst.

De studenten van Bachelor Class Agrifood Oss werken op de Bieb2Meetplekken van de Osse bieb aan de Raadhuislaan. Acht docenten begeleiden hen daarbij. Het zijn derde jaarstudenten van de opleidingen Plattelandsvernieuwing, Geo Media & Design, Toegepaste biologie, Milieukunde, Bedrijfskunde en Agribusiness, Dier- en Veehouderij en Food Design & Innovation. De Kracht van Oss is hun opdrachtgever.

© Nationale Onderwijsgids