Saxion in Apeldoorn start in september met drie nieuwe opleidingen

Hbo-studenten kunnen komend studiejaar kiezen om te beginnen aan een van de drie nieuwe opleidingen van Saxion in Apeldoorn. De Associate degree opleiding Information Security, master Veiligheid en Digitalisering en bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence gaan in september 2024 van start. Dit meldt Emerce. 

Tijdens de bacheloropleiding leren studenten over de technische kanten van artificial intelligence, maar komen de morele en maatschappelijke vraagstukken aan bod. Studenten leren met praktische oplossingen te komen voor allerlei AI-uitdagingen. De bachelor bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence van Saxion is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Twente, gemeente Apeldoor, politie en Kien partners Topicus en Witteveen+Bos.

Tweejarige duale master

In september start ook de Associate degree opleiding Information Security die twee jaar duurt. De master Veiligheid en Digitalisering duurt in deeltijd twee jaar. Vanaf collegejaar 2025/2026 zal ook een eenjarige voltijdsvariant worden aangeboden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky