Keukenbazen Battle 2018, foto: Jan Zandee © AgriFood Capital

Kooktalenten tussen 10 en 12 jaar uit alle zeventien gemeenten in Noordoost-Brabant kunnen zich tot en met 23 september aanmelden voor Keukenbazen, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen. Ze worden daartoe opgeroepen in een grootscheepse wervingscampagne, die deze week is gestart. AgriFood Capital organiseert de wedstrijd. Rabobank, Koning Willem I College, Hutten Catering, Sligro en HAS zijn partners. De finales vinden plaats tijdens Dutch Agri Food Week, op 6 en 10 oktober. Dit meldt AgriFood Capital.

De opdracht voor de teams is: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan. Per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. 
 

Topkoks in de jury

 
In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coachthet team tijdens de finale op 6 oktober. Een jury onder leiding van de Brabantse topkok Jan van Hout beoordeelt de zeventien gerechten tijdens de finale. Ook vloggers Romy en Layla maken deel uit van de jury. Op woensdag 10 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in ‘s-Hertogenbosch. 
 

Keukenbazen

 
Voor de kinderen zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve team en de prijs voor het team dat het best gebruik maakt van lokale producten. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids