Logo_logo_has_hogeschool

Steeds meer jongeren kiezen voor een opleiding in de agro, food en groene ruimte aan HAS Hogeschool. De afgelopen jaren is HAS Hogeschool jaarlijks 15 tot 20 procent gegroeid. In vijf jaar tijd groeide de instroom van ruim 400 naar ruim 1.000 studenten.

“Ondanks de groei weten we onze kwaliteit te versterken”, aldus collegevoorzitter Dick Pouwels. Verschillende onderzoeken laten zien dat HAS Hogeschool groeit in kwaliteit, zoals de Nationale Studentenenquête (NSE), onderzoek naar de medewerkerstevredenheid en de Instellingstoets kwaliteitszorg. Met een 3,98 (schaal 1-5) in de NSE weet HAS Hogeschool haar positie in de top van de grotere hogescholen te versterken.

“Kwantiteit en kwaliteit gaan bij HAS Hogeschool hand in hand en we zijn ambitieus op dit gebied”, zegt Dick Pouwels. “Dit blijkt niet alleen uit de positieve scores die we hebben behaald. Ook de diversiteit binnen de instroom van studenten versterkt de kwaliteit. Vroeger had driekwart van de studenten een agrarische achtergrond , nu heeft driekwart van de studenten een andere achtergrond. Kwaliteit wordt ook vormgegeven door onze studenten vanaf dag één in contact te brengen met het werkveld en dan het liefste de voorlopers. Dit is een win-winsituatie: voor ons, de studenten én de bedrijven,” stelt Pouwels.

“De komende jaren verwachten we verder door te groeien en willen we onze hoge kwaliteit behouden, zelfs verder versterken. Daarom hebben we besloten om met ingang van het studiejaar 2015-2016 een numerus fixus aan te vragen voor de unieke opleidingen Toegepaste Biologie en Food Design & Innovation.” Jaarlijks zal HAS Hogeschool respectievelijk maximaal 150 en 120 scholieren toelaten tot deze opleidingen in Den Bosch.

Voor alle andere opleidingen geldt een open inschrijving. HAS Hogeschool gaat scholieren wel meer begeleiden om de juiste studiekeuze te maken.

© Nationale Onderwijsgids