Logo_logo_ditismbonl_rgb

In Theater Orpheus in Apeldoorn heeft tv-presentator Jan Versteegh de vijf nieuwe winnaars in het mbo bekendgemaakt. Onder het toeziend oog van honderden collega’s, vrienden en familieleden zijn de awards van het Ambassadeursgala uitgereikt. Dit meldt de MBO Raad.

Landelijke Ambassadeur mbo 2019

De Landelijke Ambassadeur mbo 2019 is geworden Hendrik de Kok (ROC Tilburg). Hij is de winnaar van de challenge en Youtube-serie Mbo’ers Pakken Aan waarin 42 mbo-studenten zijn uitgedaagd om hun vaardigheden in leiderschap, communicatie, oplossend denkvermogen, samenwerken en creativiteit te tonen.
 
Het bedrijf dat zich in 2019 het beste heeft ingezet voor het opleiden van mbo-studenten in de beroepspraktijk is JC-Electronics Leek. Beste Praktijkopleider: Alexander van der Doorn van Kennemer duincamping Bakkum.
 
De WorldSkills Netherlands Berg Award ging naar Jasper Olthuis (Deltion College). Deze prijs is voor de student die zich buitengewoon heeft ingespannen in aanloop naar en tijdens de WorldSkills Kazan, Rusland. De wereldkampioenschappen voor beroepen!
 

Beste Onderwijsteam

ROC Nijmegen is verkozen tot het beste Onderwijsteam van het jaar: een onderwijsteam dat in 2019 een bijzondere prestatie heeft verricht, een innovatieve oplossing heeft bedacht of een bijzonder initiatief heeft ontwikkeld.
 

Het Ambassadeursgala mbo

Het Ambassadeursgala mbo is de feestelijke finale van de Dag van het mbo. Het gala en de Dag zijn initiatieven van het samenwerkingscollectief Dit is mbo (MBO Raad, SBB en OCW). De organisatie van het gala en de Dag is in handen van de MBO Academie.
 
Op uitnodiging van het samenwerkingscollectief Dit is mbo hebben Worldkskills NL, BVMBO en de AOb het initiatief genomen tot de Berg Award en de prijs Onderwijsteam van het jaar 2019.
 
Door: Nationale Onderwijsgids