Normal_tablet__boeken__onderwijs__klas__bureau__school

Een leerkracht van een Zaandamse basisschool is op non-actief gezet door de school na klachten van een tiental ouders. Zij betichten de juf van groep 3 er onder andere van dat ze leerlingen met een stok op hun hoofd slaat en kleineert. Dit meldt NH Nieuws.

Volgens de ouders zou de juf aan het begin van het schooljaar kinderen hebben geslagen met een stok. Ook zou ze leerlingen hebben gekleineerd en van de grond laten eten. De school heeft de leerkracht meteen op non-actie gezet en zegt “echt geschrokken te zijn van de klachten”. Een anonieme ouder laat echter weten dat zij al eerder aan de bel heeft getrokken met klachten, maar dat ze daarin niet serieus werd genomen.
 
De leerkracht is al jarenlang werkzaam op de school in verschillende klassen. Op het schoolplein hebben de klachten gezorgd voor een kamp voor en een kamp tegen de juf. Dit resulteerde half oktober in een handgemeen tussen enkele ouders, waarna zij van de politie een schoolpleinverbod hebben gekregen. 
 
De basisschool heeft een onafhankelijk bureau ingeschakeld om onderzoek te doen naar de incidenten. Dit bevindt zich inmiddels in een afrondende fase. De verwachting is dat de resultaten hiervan binnen enkele weken bekend zijn.
 
Door: Nationale Onderwijsgids