Leerlingen Dynamica uit Zaandam leren lekkerste kopjes koffie zetten

De leerlingen van Dynamica uit Zaandam gaan werken met twee nieuwe koffiemachines en krijgen daarmee een opleiding tot barista aangeboden. De school voor Speciaal Voortgezet Onderwijs wil door middel van deze opleiding de leerlingen hun kans op de arbeidsmarkt vergroten. Dat kunnen ze doen door hét perfecte kopje koffie te zetten. Dat meldt NH Nieuws.

De 15-jarige Myrthe heeft al zo’n honderd kopjes koffiegezet, en het gaat steeds beter zegt ze. Als ze haar certificaat gehaald heeft wil ze graag in een café aan de slag om mensen te verwennen met de lekkerste kopjes koffie.

Mobiele koffiekar voor op locatie

Niels Schulte van Dynamica begeleid de leerlingen tijdens het Barista-project. De school heeft een mobiele koffiekar gekocht en wil deze graag verhuren tijdens evenementen. Dan kunnen ze hun school bij andere scholen promoten, maar ook bij de gemeente en in de buurt. Eigenlijk overal waar iedereen zin heeft in koffie. Leerlingen doen ervaring op in verschillende situaties, zodat ze straks makkelijk aan het werk kunnen gaan.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk