Normal_geld__biljet__bankbiljet

Vandaag lanceren de Vereniging Hogescholen en Regieorgaan SIA de Deltapremie. De premie van 500.000 euro is bedoeld voor lectoren van hogescholen en heeft als doel om de zichtbaarheid en de maatschappelijke relevantie van praktijkgericht onderzoek te vergroten. Dit meldt Vereniging Hogescholen. 

Delta

De Griekse hoofdletter Delta (Δ) wordt gebruikt om verandering aan te geven (Δ grootheid), verandering die ook door praktijkgericht onderzoek teweeg wordt gebracht. Ook staat de driehoek symbool voor het krachtenveld van onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk dat beeldbepalend is voor praktijkgericht onderzoek.
 

Kandidaten

Kandidaten voor de premie zijn lectoren in dienst van een Nederlandse hogeschool, die ook in de voorzienbare toekomst kunnen bijdragen aan de verdere uitbouw en kwalitatieve versterking van hun onderzoeksgroep. Kandidaten kunnen worden voorgedragen door een hogeschool. De premie wordt tweejaarlijks toegekend aan maximaal twee lectoren. De eerste uitreiking vindt plaats op 12 november 2019. Meer informatie is te vinden op via www.deltapremie.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids