Normal_logo_vereniging_hogescholen_hbo

De Vereniging Hogescholen organiseert voor de 15e keer haar jaarcongres over de ontwikkelingen in het hoger beroepsonderwijs, onder de titel Futureproof: het hbo klaar voor de toekomst. De inhoud is gegroepeerd rondom vier thema's, namelijk de vier O's van het hbo: Omgeving, Onderwijs, Onderzoek en Organisatie. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Wereldwijde maatschappelijke uitdagingen, zoals verduurzaming, gezondheid en voedselveiligheid vragen om innovatie. Nederland is één van de meest concurrerende en innovatieve landen wereldwijd en heeft de ambitie om dat in de toekomst te blijven. Het hbo wil studenten en professionals zo opleiden dat ze een bijdrage kunnen leveren aan deze uitdagingen.
 
De toekomst komt op het jaarcongres binnen via vier lijnen die corresponderen met de vier O’s van het hbo: Onderwijs van morgen, Onderzoek van morgen, Organisatie van morgen, Omgeving van morgen. Het ochtendprogramma is plenair met diverse sprekers. Het middagprogramma bestaat uit een keur aan workshops en debatten.
 
Het Jaarcongres 2019 vindt plaats op 9 mei van 10.00 tot 16.15 uur in Congrescentrum ’s-Hertogenbosch. Meer informatie over het programma van het jaarcongres is te vinden op www.vereniginghogescholen.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids