Deltapremie van 500.00 euro voor praktijkgericht onderzoek hogescholen

Lector Margie Topp van hogeschool Windesheim en lector Steven Vos van Fontys Hogescholen zijn dit jaar de winnaars van de Deltapremie. Dit is een prijs voor praktijkgericht onderzoek aan hogescholen. Ze ontvangen allebei een premie van 500.000 euro voor hun onderzoek naar het recyclen van ‘moeilijke kunststoffen’ en het werken aan een gezonde leefstijl. Dit meldt de Vereniging van Hogescholen.

Lector Kunststoftechnoligie Margie Topp is met haar onderzoek en manier van werken een voorbeeld voor het praktijkgericht onderzoek, aldus de selectiecommissie. In haar onderzoek werkt Topp nauw samen met de opleidingen van Windesheim én met de inzet van mkb’ers. 

Gezonde levensstijl 

De methode van Steven Vos kenmerkt zich door het uitdagen van ouders, kinderen, leerkrachten en buurtwerkers om zelf met ideeën te komen. Ook in andere sectoren stimuleert Vos een gezonde levensstijl. Hij nam het initiatief voor de samenwerking tussen vier kennisinstellingen in de Brainportregio gericht op het vergroten van de vitaliteit van de medewerkers. 

Ionica Smeets 

Een onafhankelijke selectiecommissie koos uiteindelijk  deze twee winnaars. In de jury was Ionica Smeets de voorzitter. 

Door: Nationale Onderwijsgids