Normal_engels_taal_woordenboek_studeren_meisje

De ontwikkelteams van Curriculum.nu hebben hun tweede werksessies afgerond, waarin ze zich buigen over de vraag wat leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs moeten kennen en kunnen. De tussenproducten die ze hebben ontwikkeld staan online. Tot 7 juli kan feedback worden gegeven. Praat mee over Nuffic-thema’s als Engels/moderne vreemde talen en Burgerschap. Di meldt Nuffic.

Sinds begin dit jaar zijn 125 leraren, achttien schoolleiders en ruim tachtig scholen begonnen in het project Curriculum.nu. Ze buigen zich over de vraag wat onze leerlingen nodig hebben om uit te groeien tot volwassenen die hun steentje bijdragen aan de samenleving, economisch zelfstandig zijn én met zelfvertrouwen in het leven staan. Een vraag die voor het laatst elf jaar geleden werd beantwoord.

Curriculum.nu

Om het huidige onderwijsaanbod opnieuw tegen het licht te houden zijn de Onderwijscoöperatie, PO-raad, VO-raad, AVS, LAKS en Ouders & Onderwijs gezamenlijk het initiatief Curriculum.nu gestart. Wat willen we behouden in het huidige schoolcurriculum, wat moeten we toevoegen en wat laten we los? Hoe houden we ruimte voor scholen om zelf het programma in te vullen, aansluitend op hun visie, leerlingen en omgeving? Uiteindelijk worden in 2019 alle opbrengsten met de Tweede Kamer gedeeld voor verdere besluitvorming en om een vervolgproces te bepalen.

Ontwikkelteams

In het project zijn negen ontwikkelteams die dat per leergebpied gaan onderzoeken. Naast Engels/Moderne vreemde talen en Burgerschap zijn dat onder meer ook Nederlands, Rekenen & Wiskunde, Digitale geletterdheid, Kunst & Cultuur en Mens & Natuur. De ontwikkelteams werken dit jaar vier keer samen in ontwikkelsessies van drie opeenvolgende dagen. Na elke sessie delen de teams de tussenproducten met betrokkenen. Zo zijn er al honderden reacties binnengekomen van vakverenigingen, het vervolgonderwijs, ontwikkelscholen, ouders en leerlingen. Eind mei is de tweede sessie afgerond.

Tot 7 juli kun belangstellenden meepraten over Engels/moderne vreemde talen, Burgerschap of een van de andere zeven thema’s via www.curriculum.nl/ontwikkelteams.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids