Logo_images

Gerard Schouten van Fontys Hogescholen is verkozen tot Lector van het Jaar 2018. De jury koos uit drie genomineerden voor Schouten, “omdat hij in alles wat hij doet de ontwikkeling van studenten centraal zet”. Dit meldt Fontys Hogescholen.

De jury prees Schoutens pogingen om een grote hoeveelheid maatschappelijke organisaties en bedrijven aan zijn lectoraat te binden, want: "Als lector Big Data bevindt Gerard Schouten zich in een vakgebied dat zichzelf razendsnel ontwikkelt en waarin het maar moeilijk te voorspellen is hoe de arbeidsmarkt er gaat uitzien”. De andere genomineerden voor Lector van het Jaar waren Robert Jan de Boer (Hogeschool van Amsterdam) en Bram Veenhuizen (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
 
Elk jaar zoeken de organisatoren, het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en nieuwssite ScienceGuide een lector die de verbinding zoekt tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Tot 15 december konden instellingen, studenten en medewerkers voordrachten insturen voor de titel Lector van het Jaar. Om in aanmerking te komen voor de titel Lector van het Jaar moet het onderzoek van de lector op enigerlei wijze bijdragen aan de zoektocht naar oplossingen voor maatschappelijke ongelijkheid. Ook moet dit onderzoek in verbinding staan met het onderwijs aan de hogeschool en de lokale samenleving.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids