Normal_college__studenten__studeren__collegezaal__studie

Lies Korevaar, lector Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen, is vandaag door het Interstedelijk Studenten Overleg en ScienceGuide verkozen tot Lector van het Jaar 2019. Lies Korevaar doet al twintig jaar onderzoek en maakt zich sterk voor het welzijn van studenten. Lies nam het op tegen Aminata Caïro, lector Inclusive Education aan De Haagse Hogeschool en Janine Stubbe, lector Performing Arts Medicine aan Codarts. Dit meldt Hanzehogeschool Groningen.

Lector Lies Korevaar

“Nooit over… maar altijd samen met…” Het is een zin die Lies Korevaar, lector Rehabilitatie aan de Hanzehogeschool Groningen binnen de Academie voor Sociale Studies, regelmatig uitspreekt. Kenmerkend voor de man die altijd samen met de student uitgaat van de vraag van de student. Korevaar studeerde af als psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. In 2003 werd Lies Korevaar lector Rehabilitatie aan de Hanzehogeschool. Hij promoveerde in 2005 op het thema Begeleid Leren aan de Rijksuniversiteit Groningen. 
 

Studentenwelzijn

Bijna 40 duizend studenten in Nederland hebben een psychische aandoening. Daarvan geeft meer dan de helft aan dat ze ernstig worden belemmerd tijdens de studie. Ze studeren meer uren, maar halen lagere cijfers en minder studiepunten. Het is geen eenvoudige opdracht om al die verschillende studenten een opleiding te bieden die bij hem of haar past. 
 
Een belangrijke rol in het hbo op dit punt is weggelegd voor lectoren. Zij ontwikkelen nieuwe kennis, halen het de hogeschool binnen en laten die kennis een weg in het onderwijs vinden. Het is de kennis die jonge mensen nodig hebben als ze straks op een snel bewegende arbeidsmarkt aan de slag gaan. Reden genoeg dus voor het Interstedelijk Studenten Overleg en ScienceGuide om het thema ‘Studentenwelzijn’ centraal te stellen bij de verkiezing van de Lector van het Jaar.
 
Door: Nationale Onderwijsgids