Journalistiek platform voor hoger onderwijs ScienceGuide moet stoppen

Journalistiek platform ScienceGuide gaat stoppen, tenzij er voldoende abonnees gevonden worden. Er is volgens de redactie nu onvoldoende financieel perspectief om verder te gaan. Als er niet genoeg abonnees aangetrokken worden stopt het platform definitief op 17 februari 2024. Dat meldt het Erasmus Magazine.

Als journalistiek platform over het hoger onderwijs is ScienceGuid al 26 jaar lang actief. Een groep hogescholen financiert, samen met het aan hoger onderwijs verbonden instellingen, financiert het plaform.

In het afgelopen jaar heeft de redactie van ScienceGuide alle hogescholen, universiteiten en koepelorganisaties opgeroepen om hen financieel te steunen. Volgens de redactie is daar geen enkele positieve reactie opgekomen.

Betalende abonnees nodig 

Daarom heeft de redactie nu een deadline. Voor 17 februari moeten er 2.500 betalende abonnees gevonden zijn, anders stopt het journalistieke platform ermee. Een jaarabonnement kost 85 euro.

Exclusief toegankelijk 

Als het platform het streefgetal bereikt, dan wordt de website in de toekomst exclusief toegankelijk worden voor abonnees en partnerinstellingen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk