Logo_naamloos1

De Onderwijscoöperatie organiseert net als de afgelopen jaren ook dit jaar weer de verkiezing Leraar van het Jaar. De verkiezing moet uiteindelijk leiden tot het bespreekbaar maken van de kwaliteit van het vak leraar, zodat ook het imago van het beroep wordt versterkt. Scholieren, docenten, schoolleiders en ouders kunnen hun favoriete docent tot 8 mei aanstaande nomineren. Dit meldt de Onderwijscoöperatie. 

Kwaliteit en positiviteit staan dus voorop. De leraar die er met de titel Leraar van het Jaar vandoor gaat, kan deze eigenschappen op een inspirerende manier overbrengen op de omgeving en is niet bang om met mensen het gesprek aan te gaan. Niet per sé de beste leraar, maar wel de leraar met de meeste passie wordt door de vakjury uitgeroepen tot winnaar.

Tijdens de verkiezing wordt per onderwijssectie (po, so/vso, vo en mbo) één winnaar gekozen. Die mag zich vervolgens een jaar lang ambassadeur van zijn of haar sectie noemen. Er zijn onder andere een eigengemaakte video, een motivatiebrief en vervolgens nog drie juryrondes voor nodig om uiteindelijk als beste leraar uit de bus te komen. De uitslag wordt bekendgemaakt op het Lerarencongres dat begin oktober van dit jaar plaatsvindt. Leraren aanmelden kan via de site van de Onderwijscoöperatie: http://leraarvanhetjaar.onderwijscooperatie.nl/over-leraar-van-het-jaar/.

De winnaars van 2017 en dus huidige Leraren van het Jaar zijn Tjeerd van den Elsen (po), Christa Rietberg (so), Didy Pijpker (vo) en Conrad Berghoef (mbo).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids