Normal_onderwijs_chinees

Het Sino-Dutch Shadowing Programme blijkt een succes. Een aantal Chinese en Nederlandse mbo-scholen gingen over en weer bij elkaar op bezoek om meer begrip en kennis te krijgen van elkaars onderwijssystemen. Een net verschenen Engelstalige publicatie brengt onder meer de hoogtepunten en de lessons learned in beeld. Dit meldt Nuffic.

Afgelopen mei brachten 21 enthousiaste Chinese docenten een tegenbezoek aan Nederland in het kader van het Sino-Dutch mbo shadowing programma. De docenten bezochten de 10 Nederlandse mbo-scholen die afgelopen jaar mee hebben gedaan aan het uitgaande bezoek naar de provincie Jiangsu in China.
 
Het doel van het programma was kennis en begrip van het beroepssysteem en de instituten te verbeteren, evenals de ontwikkeling van duurzame samenwerking van de beroepssector met China. Hiervoor zijn met wederzijdse instemming de vier kansrijke sectoren gezondheidszorg, gastvrijheid, landbouw en design/IT uitgekozen.
 
Het jobshadowing programma blijkt een succes. De scholen zijn in gesprek over specifieke plannen om de verdere samenwerking te concretiseren. Twee Chinese en twee Nederlandse scholen hebben tijdens de plenaire afsluiting zelfs al officiële partnerschapsovereenkomsten ondertekend.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids