RUG-student krijgt beurs en vertrekt voor een jaar naar China

Onno de Wal uit Westerlee gaat een jaar lang studeren in China. De student van de Rijksuniversiteit Groningen is één van de 150 gelukkigen die gekozen is uit een groep van drieduizend aanmeldingen. De Wal gaat studeren aan de Tsinghua University in Beijing. Dat meldt RTV Noord. 

De beurs is ervoor om een jaar lang politiek en economie te gaan studeren. Er is in Beijing een speciaal programma opgezet voor studenten. Het collegegeld krijgen de studenten vergoed, er wordt voor een kamer gezorgd en de reiskosten en het eten worden betaald. 

Singapore 

“Ik denk dat ik een goed profiel had, dat goed aansloot bij het programma. Ik heb al eens eerder iets met China gedaan. In de zomer ben ik in Singapore geweest voor een zomerschool”, aldus De Wal.

Chinese politiek 

De student gaat in Beijing eerst Chinees leren. “En lessen volgen over de Chinese politiek en de rol van China in de wereld. Verder kan ik het programma zelf invullen. Dus dan ga ik vakken erbij nemen zoals economie en bedrijfskunde.”

Uiteindelijk wil hij in de publieke sector gaan werken, om de handelsrelatie tussen China en het Westen te verbeteren. In augustus vertrekt De Wal naar China.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk