Logo_onderwijscooperatie_logo
Joost Kentson stopt als voorzitter van de Onderwijscoöperatie per 1 augustus 2017. Hij was de eerste voorzitter van de in 2011 opgerichte Onderwijscoöperatie. De werving voor zijn opvolger gaat binnenkort van start. Dit meldt de Onderwijscoöperatie.
Onder leiding van Kentson heeft de Onderwijscoöperatie in de afgelopen zes jaar veel bereikt. Onder andere het lerarenregister is wettelijk verplicht geworden, en dankzij het LerarenOntwikkelFonds zijn leraren zelf met verbeterplannen voor hun onderwijs aan de slag. Ook zijn er nieuwe bekwaamheidseisen opgesteld, en is het videoplatform Leraar24 enorm gegroeid.
 
Vanuit het motto ‘Vanuit vertrouwen verbinden’ probeerde Kentson te sturen en te verbinden in diverse thema’s zoals het lerarenregister, het curriculum en de bekwaamheidseisen. Kentson verlaat de Onderwijscoöperatie op de dag dat de wet Beroep Leraar en het Lerarenregister in werking treedt: 1 augustus 2017. Die datum vormt een mijlpaal voor de beroepsgroep en is daarmee voor Kentson een natuurlijk moment om afscheid te nemen. 
 
Voor de Leraar van het Jaar 1999 zal een andere leraar in de plaats komen. De werving hiervoor gaat binnenkort van start.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids