Petitie voor Betere Leesmethode in het Basisonderwijs naar voorzitter OCW

Op dinsdag 10 oktober zal Janet Weima een belangrijke petitie overhandigen aan Ingrid Michon-Derkzen (VVD), de voorzitter van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Dat meldt Topprreading.

De petitie is een dringende kreet van degenen die het dichtst bij het probleem staan - de kinderen die worstelen met leesproblemen. Volgens recente cijfers heeft één op de vier kinderen in het basisonderwijs leesproblemen. Een cijfer dat onaanvaardbaar hoog is en waar actie voor nodig is.

Slepend Lezen methode 

De petitie roept op tot een herziening van het huidige onderwijs en pleit voor de integratie van de bewezen effectieve Slepend Lezen methode in het reguliere curriculum.

Petitie 

Janet geeft namens de c.a. 45.000 kinderen die dit jaar in groep 3 beginnen en bij de 25 procent horen die leesproblemen krijgen de petitie. Omdat zij niet met een leesachterstand in groep drie kunnen beginnen.

Liefde voor lezen 

Ze heeft zelf ervaren hoe doeltreffend de Slepend Lezen methode kan zijn. Het heeft haar dochter geholpen om haar leesachterstand in te halen. Inmiddels studeert haar dochter aan de Universiteit van Twente en heeft ze haar liefde voor lezen herontdekt.

Door: Nationale Onderwijsgids