Sarah Wilton-Wels nieuwe voorzitter CvB van Hogeschool Rotterdam

De Raad van Toezicht van Hogeschool Rotterdam benoemt Sarah Wilton-Wels als voorzitter van het College van Bestuur per 1 september 2023. Ze volgt Ron Bormans op die na ruim 11 jaar zijn functie als voorzitter neerlegt. Dat meldt de Hogeschool Rotterdam. 

“De ambities en visie van Sarah Wilton-Wels op onderwijs en onderzoek sluiten zeer goed aan bij de nieuwe strategische agenda van de hogeschool”, aldus Coert Beerman, voorzitter Raad van Toezicht.  “Haar ervaring met veranderopgaven in het hoger onderwijs zullen zeer waardevol zijn bij het implementeren van dat plan, dat we in mei met de organisatie gaan delen. We zijn erg onder de indruk van wat zij tot nu toe heeft gerealiseerd binnen het hoger onderwijs. We verwelkomen Sarah dan ook vol vertrouwen als nieuwe bestuursvoorzitter.”

Rotterdamse mentaliteit 

De Rotterdamse mentaliteit – hard werken, benaderbaar, nuchter, open minded – van de nieuwe bestuursvoorzitter past eveneens goed bij de hogeschool. Coert Beerman: “Met die eigenschappen heeft ze in het onderwijs en in het bedrijfsleven ruimschoots laten zien dat ze organisatieveranderingen succesvol kan leiden.”

Loopbaan 

Sarah Wilton-Wels heeft gestudeerd aan de Hogere Hotel Management School Leeuwarden, gevolgd door een opleiding Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook behaalde zij een Executive MBA aan Rotterdam School of Management. Zij startte haar loopbaan in de financiële sector, waar zij verschillende functies vervulde voor ING Bank en ABN AMRO. In 2018 maakte zij de overstap naar het hoger onderwijs en werkte ze als faculteitsdirecteur van de economische faculteit van Erasmus Universiteit Rotterdam.

Avans Hogeschool 

Sinds 2020 is Sarah Wilton-Wels collegelid van Avans Hogeschool. Daar beheert ze de portefeuilles personeel & organisatieontwikkeling, financiën, digitalisering & ICT, huisvesting en facilitair, en heeft ze drie onderwijsclusters en niet-bekostigd onderwijs in portefeuille. Zowel in het bedrijfsleven als in het onderwijs heeft zij verschillende organisatieveranderingen geleid.

Sarah Wilton-Wels is getrouwd en heeft twee kinderen, van 13 en 14 jaar. Ze woont 17 jaar met veel plezier in Rotterdam en kijkt er naar uit om weer in de stad te gaan werken. “In Rotterdam liggen mijn hart en ziel. De hogeschool staat voor verschillende grote uitdagingen en het is voor mij een mooi moment om aan de vooravond van een nieuwe strategische periode in te stappen.”

Toekomst 

De afzwaaiende bestuursvoorzitter Ron Bormans kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. “De hogeschool moet en gaat de komende jaren stevige stappen zetten.  De kracht van de hogeschool, het team van directeuren en een bestuur onder leiding van Sarah, die veel ervaring heeft met het zetten van de benodigde stappen, gaan hiervoor zorgen.”

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Hogeschool Rotterdam