Normal_docent__leraar__uitleg__les__bord__uitleg

De politicus Jacques Tichelaar wordt de verkenner die in het bijzonder onderwijs moet zoeken naar oplossingen voor de problemen met tijdelijke leerkrachten. Dat maakte het ministerie van Sociale Zaken dinsdag bekend. Dit meldt NU.nl.

Door de nieuwe Wet werk en zekerheid (Wwz) hebben sommige scholen grote moeite om invalkrachten in te zetten. Een brede meerderheid in de Tweede Kamer drong aan op een verkenner in het bijzonder onderwijs. De regeringspartijen VVD en PvdA en de ChristenUnie, CDA en D66 vinden dat de verkenner knelpunten op een rijtje moet zetten en oplossingen formuleren. Ex-Kamerlid voor de PvdA Tichelaar wordt nu deze verkenner. Momenteel is hij commissaris van de Koning in Drenthe.
 
Volgens minister Lodewijk Asscher gaat de verkenner verder kijken dan alleen de Wwz, ''zodat we een goed beeld krijgen van de knelpunten die sommige scholen ervaren bij het vervangen van een zieke juf of meester, zoals bijvoorbeeld het lerarentekort.''
 
De problemen met invalkrachten zijn ontstaan door de Wet werk en zekerheid (Wwz). Door deze wet zijn scholen verplicht in bepaalde gevallen flexibele krachten een vast contract te bieden, maar daar is geen geld voor en er is ook niet constant werk voor deze krachten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids