Normal_docent_werk_ontslag_leraar_tas

De Cao PO 2016-2017 voor medewerkers in het basisonderwijs is aangepast. Aanleiding voor de aanpassing is de tijdelijke ruimte die scholen krijgen binnen de Wet werk en zekerheid (Wwz) om zieke leraren te vervangen. De nieuwe afspraak geldt alleen voor de winterperiode waarin de kans op ziekteverzuim het hoogst is. Dit meldt de PO-Raad.

Voor veel scholen blijkt het sinds de invoering van de Wwz in juli lastig om een invalbeleid op te zetten en vervangers te vinden voor zieke leerkrachten. Om te voorkomen dat scholen kinderen naar huis gaan sturen is een tijdelijke oplossing gezocht in het verruimen van de maatregel tijdens de maanden waarin de kans op een griepgolf het grootst is. In de maanden januari, februari en maart van 2017 en 2018 mogen scholen invallers inschakelen zonder dat de tijdelijke contracten hiervoor meetellen voor de ketenregeling en dus zouden moeten resulteren in een vaste aanstelling.

De afspraken zijn nu vastgelegd in een aangepaste versie van de cao. Het gaat daarbij om de artikelen 3.5a, 4.6a1 en 4.6a2.  Ook is bijlage XIX toegevoegd en zijn er nog enkele tekstuele wijzigingen doorgevoerd. De aangepaste cao gaat 1 januari 2017 in.

Download de aangepaste Cao PO 2016-2017

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids