Loek Schueler, nieuwe voorzitter CNV Onderwijs, foto: René Bouwman

CNV Onderwijs, de vakvereniging voor onderwijsprofessionals van vakbond CNV Connectief, heeft een nieuwe voorzitter. Loek Schueler is tijdens de algemene ledenvergadering verkozen en zal als voorzitter van Onderwijs ook deel uitmaken van het bestuur van de vakbond. CNV Onderwijs vertegenwoordigt 53.000 leden uit het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Dit meldt CNV Onderwijs.

De afgelopen vijf jaar werkte Schueler bij de afdeling CNV Overheid als onderhandelaars voor de rijksoverheid. Schueler komt van oorsprong echter uit de onderwijssector. Ze volgde de opleiding tot docent Aardrijkskunde en was projectmanager bij het platform Bèta Techniek. Daarna was zij nog vier jaar fractievoorzitter van het CDA in Utrecht.

Schueler wil tijdens haar nieuwe voorzitterschap vooral inzetten op het vergroten van de beroepstrots onder leraren. Vanuit de politiek krijgen docenten van alles op hun bordje en komen daardoor niet toe aan hun hoofdtaak, het lesgeven, vindt Schueler. “Als je werkt in het onderwijs moet je elke dag weer presteren. Je kunt veel betekenen voor leerlingen. Ik vind dat we er als vakbond voor moeten zorgen dat leraren de ruimte en rust krijgen om te doen waar ze goed in zijn”, aldus de nieuwe voorzitter.

Schueler zegt er naar uit te zien om de komende tijd leraren, schoolleiders en onderwijsondersteuners te ontmoeten. In discussies in de politiek doen geen recht aan de professionaliteit van leraren, vind de voorzitter, en teveel maatschappelijke problemen worden de verantwoordelijkheid gemaakt van docenten. Schueler wil van onderwijsprofessionals zelf horen hoe zij hierover denken en tegen welke dagelijkse issues zij aanlopen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids