Normal_studenten__luisteren__hbo__uni__college

Hogeschool NHTV Breda ontvangt van volgende maand een delegatie studenten en internationale docenten die deel gaat nemen aan een exclusief zomerprogramma. Dit programma is opgezet in samenwerking met NHTV’s internationale partneruniversiteit Institute for Tourism Studies uit Macao, China. Het doel van dit programma is om internationale studenten een interessante en culturele besteding van hun zomervakantie te geven. Dit meldt NHTV Breda.

Met de Summer School komt NHTV eveneens tegemoet aan haar eigen strategische visie waarbij zij zich profileert als internationale hogeschool. Een groep van 15 studenten uit China neemt deel aan het zomerprogramma dat is samengesteld door docenten van beide universiteiten. In dit  tiendaagse programma volgen studenten colleges en is er ruimte voor sociale en culturele activiteiten.

Het programma NHTV biedt het programma aan onder de naam Destination Shaping & Experience Design. Er worden drie programma’s van NHTV gecombineerd in dit samengestelde programma; Placemaking & Destination Shaping, Attraction Theme Park Management en Experience Design. Naast de lessen, die overdag plaatsvinden, is er in de avonduren ruimte voor ontspanning en wordt er aandacht besteed aan de Nederlandse cultuur en tradities. Zo worden de studenten meegenomen naar verschillende Nederlandse steden en volgen zij elke dag een uitgebreid sociaal programma zoals een sportdag, een bezoek aan Palm Parkies en de Efteling.

© Nationale Onderwijsgids