Voorzitter MBO Raad op bezoek bij het nieuwe Koning Willem I College

Op vrijdag 18 maart bezocht de voorzitter van de MBO Raad, Adnan Tekin, het nieuwe Koning Willem I College. Tekin: “Het is altijd leuk om scholen te bezoeken. Door corona heb ik dat nog te weinig kunnen doen. Ik word vooral blij van gesprekken met studenten. En als ik zie wat zij allemaal kunnen maken, ben ik stiekem wel jaloers.” We lieten Adnan Tekin graag zien waar we trots op zijn. Dat meldt het Koning Willem I College. 

De aftrap op locatie Veghel startte op z’n Brabants: met koffie en gebak. Na een warme ontvangt door Hans de Jong (regiodirecteur De Leijgraaf Meierijstad) en Dominique Majoor (bestuurslid van de Raad van Bestuur) vertelden docent Jeanette Poot en tweedejaarsstudent Verkoop, Joost van Lankveld vol trots over het opzetten van de conceptstore in Uden. Een mooi voorbeeld van één van de vele mooie projecten waar onze studenten samenwerken met lokale ondernemers. 

Hout en Meubel 

Daarna bezocht het gezelschap onderwijsafdeling Hout en Meubel. Tekin was vooral onder de indruk van de handigheid waarmee studenten aan projecten werkten. Zo maakte een student in opdracht van zijn moeder een houten kast, waarbij de moeilijkheid in de halfronde buitenkant zat. Ook maakten studenten tafels voor de conceptstore in Uden. Mooi om te zien hoe projecten samenkomen. 

Skills The Finals 

Bij Smart Industries gaf Don Frijters, hybride docent, tekst en uitleg over het toekomstperspectief van deze studenten. Student Thomas van Heertum sprak over zijn deelname aan Skills The Finals op 31 maart en 1 april 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht. Hij gaat ervoor om als beste van Nederland in zijn vakgebied uit de strijd te komen! 

Servicedesk 

Een ander mooi voorbeeld waar onderwijs en praktijk samenkomen is De Servicedesk in Veghel. Deze wordt gerund door eigen IT-studenten. Samen met enkele studenten vertelde Dana Matthes, coördinator bij ICT, trots over ‘hun’ Servicedesk.  

Autotechniek 

Hekkensluiter van het bezoek in Veghel was Autotechniek. Hier werd men bijgepraat over de laatste technische kennis van elektrische auto’s. In vogelvlucht kreeg het gezelschap een mooie indruk van de werkplaats.

De tweede locatie die de voorzitter van de MBO Raad bezoekt is de locatie van het Koning Willem I College aan de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch. Tijdens de rondleiding door het nieuwe onderwijsgebouw ontmoette Adnan Tekin studenten van verschillende opleidingen.  

Het Talent Atelier 

Zo bracht hij een bezoek aan Het Talent Atelier, waar studenten van diverse opleidingen samenwerken aan interdisciplinaire projecten met opdrachtgevers uit de regio. Ook gaf Sam van Beek, stagiair bij Het Talent Atelier en oud-student KW1C, een toelichting over het recent ingerichte Green Office. Een mooie ruimte waar studenten duurzaamheid verder vorm kunnen geven in het college en daarbuiten. 

Harry van der Schans, directeur van de onderwijsafdeling Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign, vertelde trots dat studenten leren van het gebouw, waar alle technische installaties zichtbaar zijn. Twee studenten Architectuur lichtten toe hoe zij voor hun examenproject uitleg hebben gekregen over de technische constructie van de nieuwbouw.  

Uitwisseling naar Zwitserland 

Tot slot ging Adnan in gesprek met een studente Fietstechniek. Zij is vorige maand twee weken op uitwisseling geweest in Zwitserland en vertelt over haar ervaring en wat het haar geleerd heeft.  

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Koning Willem I College