Erasmus Universiteit organiseert summer school over inclusie en diversiteit

De Rotterdamse Erasmus Universiteit verzorgt eind augustus een gratis multidisciplinaire summer school door Dr. Emese von Bóné (ESL) en Paul van de Laar (ESHCC). Deze summer school staat in het teken van inclusie en diversiteit in Rotterdam in het licht van de muziek van de film West Side Story. Het programma is vooral interessant voor ESL-, ESHCC-, ESE- en ESPHIL-studenten en wordt aangeboden in het Engels. Dit meldt de Erasmus University Rotterdam.

Summer school is opgezet vanuit ervaringen van Mr. Dr. Emese von Bóné (Erasmus School of Law) met Recht en Opera/Musical. Samen met Professor Paul van de Laar (ESHCC) zullen de diverse aspecten van diversiteit getoond worden.

Gelijkheid en diversiteit

Door de combinatie Opera/Musical en Recht komen dillema’s aan bod die te maken hebben met gelijkheid en diversiteit gebaseerd op een performance met de film West Side Story als voorbeeld, waarin het gaat om diversiteit en inclusie maar waarin ook de sociale kwestie aan de orde komt en de economische omstandigheden. Tegenstellingen in de stad worden verbeeld in de kloof die diversiteit teweegbrengt. Als vanouds een thema dat in kunst en cultuur aan bod komt. 

Klik hier voor meer informatie over de summer school.

Door: Nationale Onderwijsgids