weekoverzicht, aob, tiktok, lood, china, coronavirus

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: de PO-Raad roept schoolbesturen op om in samenwerking met de gemeente alle basisscholen te controleren op de aanwezigheid van lood in de waterleidingen, scholen krijgen het advies om uitwisselingen met Chinese scholen te annuleren en de boodschap 'investeer in onderwijs’ moet heel 2020 en 2021 hoorbaar blijven, zegt de Algemene Onderwijsbond (AOb) op de tweede dag van de landelijke onderwijsstaking.

Maandag: PO-Raad roept schoolbesturen op alle scholen te laten controleren op lood

De PO-Raad roept schoolbesturen op om in samenwerking met de gemeente alle basisscholen te controleren op de aanwezigheid van lood in de waterleidingen. De oproep volgt na het nieuws dat Utrecht en Rotterdam na Amsterdam scholen en kinderdagverblijven gaan controleren op de aanwezigheid van loden waterleidingen
 

Dinsdag: Onder basisschoolleerlingen populaire TikTok deed weinig tegen kinderlokkers

TikTok, de videoapp die met name populair is onder basisschoolleerlingen, heeft weinig gedaan om kinderlokkers op het platform tegen te gaan. Daarnaast liet de videoapp veel seksueel ongepaste opmerkingen staan.
 

Woensdag: Advies aan scholen: ga in voorjaar niet naar China wegens coronavirus

Het aantal mensen dat is overleden aan het Coronavirus is gestegen naar 106, het aantal besmettingen staat wereldwijd op 4.500. In het voorjaar hebben verschillende Nederlandse scholen een reis naar China gepland staan om uit te wisselen met hun Chinese partnerschool. Globi, partner in het organiseren van uitwisselingen, adviseert deze scholen de reis te annuleren
 

Donderdag: AOb-voorzitter Eugenie Stolk: ‘We hebben nog een lange strijd te voeren’

Eugenie Stolk, voorzitter van de Algemene Onderwijsbond (AOb), laat weten dat ze niet uitsluit dat er onderwijsstakingen komen die meer dan twee dagen duren. Volgens haar is er nog een lange strijd te voeren, en daarom verwacht ze dat er in de toekomst weleens langdurige stakingen zullen plaatsvinden. 
 

Vrijdag: AOb gaat ‘elke dinsdag van de maand actievoeren’

De boodschap 'investeer in onderwijs’ moet heel 2020 en 2021 hoorbaar blijven, zegt de Algemene Onderwijsbond (AOb) op de tweede dag van de landelijke onderwijsstaking voor meer geld en minder werkdruk.
 
Door: Nationale Onderwijsgids