Normal_onderzoek_kweek_virus_bacterie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de gemeenten in het noorden van Italië waar het coronavirus is vastgesteld, maandag aangepast. Het departement ontraadt reizen naar deze gemeenten in de provincie Padua en de regio Lombardije. Dit melden ANP en Hart van Nederland.

In het reisadvies wordt erop gewezen dat toegangswegen in het gebied worden gecontroleerd. Musea, scholen en universiteiten zijn tijdelijk gesloten en grote publieke evenementen zijn afgelast. In de provincie Padua gaat het om de gemeente Vo' Euganeo, in Lombardije betreft het Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo en San Fiorano.
 
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt drong er maandagochtend op aan om het reisadvies voor Italië aan te scherpen. In het noorden van dat land is het virus bij ruim tweehonderd mensen vastgesteld. Zeven mensen overleden.
 

Schoolreis afgelast

Ook de Italiaanse overheid heeft een negatief reisadvies uitgegeven voor educatieve reizen. Een groep leerlingen van het Dr. Nassau College in Assen gaat daarom niet op uitwisseling naar Italië. Afgelopen weekend besloot de schoolleiding samen met de partnerscholen bij Rome dat een reis vanwege het coronavirus geen goed plan is. Daardoor blijven de 37 leerlingen en 5 begeleiders voorlopig thuis.
 
Leerlingen van het Dr. Nassau College in Assen gaan al twaalf jaar naar Italië op uitwisseling. Elk jaar is er een ander thema dat besproken wordt met leeftijdgenoten. Dit jaar stond duurzaamheid op scholen op het programma. Of de uitwisseling later nog wordt ingehaald is nog onduidelijk. Ook is onbekend of het geplande bezoek van Italiaanse leerlingen naar Nederland door kan gaan.
 
Door: Nationale Onderwijsgids