Logo_logo_ijsselgraaf

Het bestuur van scholenstichting IJsselgraaf in Gelderland heeft algemeen directeur Theo Huting uit zijn functie ontheven. Door onzekerheid over het voortbestaan van een van de basisscholen van de stichting ontstond er veel negativiteit onder ouders tegen de directeur. Het bestuur van IJsselgraaf en Huting zelf willen geen uitspraken doen over de kwestie. Dit meldt de Gelderlander.

Het bestuur geeft als reden voor het ontslag van Huting de communicatie en informatieverstrekking in de afgelopen periode. Waarschijnlijk heeft dit betrekking op de kwestie rond basisschool Velswijk. De stichting besloot eerder dit jaar dat de school vanaf het schooljaar 2016-2017 dichtgaat. De stichting houdt een ondergrens van vijftig leerlingen per school aan. Die grens zal volgens de organisatie in 2016 bereikt zijn. Scholengroep GelderVeste bood aan het schooltje over nemen maar IJsselgraaf blies de overname op het laatst moment af.

Directeur Huting kwam het afgelopen jaar diverse keren in het nieuws vanwege de ontwikkelingen rond de school. Ouders van leerlingen in Velswijk zouden zich voor een groot deel tegen de directeur gekeerd hebben. Zij zijn fel tegen sluiting van de basisschool. Twee weken geleden kwam GelderVeste toch weer in beeld als overnamekandidaat. De overname is alleen mogelijk als de wetswijzing van artikel 23 erdoor komt die begin 2015 in de Tweede Kamer wordt besproken. Deze wijzing moet het makkelijker maken voor scholen om te veranderen van grondslag. De Gelderveste is een christelijke scholengroep.

IJsselgraaf heeft een interim directeur aangesteld om het werk over te nemen van Huting. Hij zal vanaf morgen aan de slag gaan.

© Nationale Onderwijsgids