Expertisecentrum Nederlands

Het Expertisecentrum Nederlands biedt twee van haar beproefde boeken aan met maar liefst 50% korting. Beide boeken behandelen de interactie tussen de leerkracht en leerlingen en welke werkwijzen gebruikt kunnen worden ter bevordering van het spreken, schrijven en luisteren.

Mondelinge communicatie
Het boek Mondelinge communicatie (2007, Resi Damhuis en Piet Litjens) behandelt drie werkwijzen voor mondelinge taalontwikkeling, waarmee kinderen stapsgewijs en doeltreffend leren spreken. Er worden veel praktische suggesties gegeven voor mondelinge taalactiviteiten. Het boek is nu te bestellen voor €24,95.  
 
Stimulerende lees- en schrijfactiviteiten in de onderbouw
Het boek Stimulerende lees- en schrijfactiviteiten in de onderbouw (2004, Margareth van Kleef en Marieke Tomesen) beschrijft prototypen voor het creëren van interactieve leessituaties en het ontlokken van (nieuw) schrijfgedrag. In het boek worden per activiteit heldere doelen gegeven en wordt er een stapsgewijze beschrijving gegeven over hoe bijvoorbeeld een interactieve leessituatie rondom prentenboeken kan worden gecreëerd. Het boek is nu te bestellen voor €24,95.
 
Expertisecentrum Nederlands
Het Expertisecentrum Nederlands (EN) staat voor goed taalonderwijs en werkt aan een constante verbetering van het onderwijs in Nederland. Van peuterspeelzaal tot beroepsonderwijs. Het EN is expert in wetenschappelijk onderzoek naar effectief taalonderwijs en ontwikkelen praktisch inzetbare en vernieuwende oplossingen voor taalvraagstukken in de vorm van onder andere: trainingen, workshops, handreikingen en publicaties voor het onderwijs.